OM UVC-METODEN

Rensestationen fra GC Healthcare med UVC-lys til desinficering har en dokumenteret virus- og bakteriedræbende effekt.

Om bakterie og viradræbende UVC-lys

Den bakterie- og viradræbende effekt af lys i bestemte bølgelængder har været kendt i over 100 år. I 1903 fik den danske læge Niels Ryberg Finsen nobelprisen i medicin for sin forskning, i hvordan ultraviolet lys kan bruges til desinficering.

Siden er UVC-metoden blevet udbredt til en lang række industrier – blandt andet fødevareindustrien og medicinalindustrien, hvor der er strenge krav til hygiejne, og hvor skadelige stoffer skal holdes til et minimum.

Bekæmper coronavirus

I dag bruges metoden også til at bekæmpe smittespredning af bl.a. SARS-CoV-2 i blandt andet skoler, institutioner og plejehjem, hvor genstande, der ofte skifter hænder, og tidligere har været svære at desinficere, nu hurtig og nemt kan renses for vira og bakterier. Her er det dog vigtigt at UVC-produktet specifikt er testet på SARS-CoV-2 hvis det er den virus, konstruktionen skal bekæmpe.

Følg anvisningerne

Da det er UVC-strålerne, der dræber de smittebærende partikler, er det kun den belyste overflade, der desinficeres. Derfor skal genstande i fx et UVC-renseskab bestråles, vendes én eller flere gange og bestråles igen, for at hele genstandens overflade er renset.

Hvis man ønsker at bruge UVC-lys til desinficering, er det vigtigt at bruge udstyr, der har en dokumenteret virus- og bakteriedræbende effekt. Rensestationen fra GC Healthcare er testet på et dansk laboratorium på en positiv patientprøve. Desuden bør udstyret overholde alle EU-krav og standarder.

UVC-metoden er veldokumenteret og sikker, hvis den bruges korrekt. Mennesker, dyr og planter bør ikke udsættes for UVC-lys, da strålingen trænger ind i levende celler og ødelægger dem. Det er derfor vigtigt at behandlingen af genstande sker i et kontrolleret miljø, eksempelvis et skab, som dokumenteret overholder alle EU-krav og standarder.

Det er nødvendigt med en grundig oplæring i UVC-udstyr, inden det bruges til at fjerne bakterier og vira fra genstande. Der medfølger grundig oplæring og rådgivning til al UVC-udstyr fra GC Healthcare